TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ

TR | EN
Türkiye Komünist Partisi
  • Anasayfa
  • Parti
    • TKP Hakkında
    • Temel Metinler
      • Program
      • Toplumcu Anayasa
      • Kongre Konferans Metinleri
    • TKP Yönetimi
  • Gündem
    • Açıklamalar
    • Haberler
    • Foto Galeri
  • Yayınlar
  • Örgütler
  • İletişim
BAĞIŞ YAP
TKP GÖNÜLLÜSÜ OL
Sonuç yok
Tüm sonuçları görüntüle
Türkiye Komünist Partisi
  • Anasayfa
  • Parti
    • TKP Hakkında
    • Temel Metinler
      • Program
      • Toplumcu Anayasa
      • Kongre Konferans Metinleri
    • TKP Yönetimi
  • Gündem
    • Açıklamalar
    • Haberler
    • Foto Galeri
  • Yayınlar
  • Örgütler
  • İletişim
BAĞIŞ YAP
TKP GÖNÜLLÜSÜ OL
Türkiye Komünist Partisi
Sonuç yok
Tüm sonuçları görüntüle
Anasayfa Haberler

Gebze basın toplantısı: Yaşamı üretenler yönetecek

20 Mart 2019
img_1978

Basın toplantısı sırasında ilk sözü alan TKP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Tozkoparan, “Aynı Gemide Değiliz ve Paranın Saltanı Varsa Halkın TKP’si Var” sloganları ile yola çıktık ve devam ediyoruz. Aynı gemide olmak fabrikalarda patronlar tarafında en çok duyduğumuz sözlerdendir. En küçük kriz olduğunda yukarı çağırıp bizlere ‘bak işler kötü gidiyor gemi batarsa birlikte batacağız’ derler. Biz aynı gemide değildik o zamanlardan biliyorduk. Bu dönem de müteahhitler ile para babalarıyla belediyeleri rant kapısı olarak görenlerle aynı gemide değiliz. Biz toplumun çoğunluğunu oluşturanlar ile kendi gemimizi yürütmek için kürek çekiyoruz. Biz doğruyuz, haklıyız, meşruyuz gücümüz buradan geliyor” ifadelerini kullandı.

TKP Gebze Belediye Başkan Adayı Nihat Baş, senelerdir Gebze’de işçi sınıfının çıkarlarını koruyabilmek için çalışma yaptıklarına dikkat çekerek, “işçilerin çıkarları için tüm Türkiye’de işçi adaylar çıkarttık. Seçimden sonra bizi daha ağır koşullar bekliyor. Bu yüzden insanları birlikte mücadele etmeye, örgütlenmeye çağıyoruz sadece oy istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Baş’tan sonra söz alan Darıca Belediye Meclis Adayı Tarık Bozkurt “Belediye başkanlığı için olağanüstü paralar harcanıyor. Bu iş yatırıma dönüşmüş durumda. Demek ki seçildiklerinde kazanç kapılarının açılacağına ilişkin düşünceler var.Bir kentin doğal yapısını, ruhunu oradaki avukat, doktor, öğretmen, bilim insanları, sanatçılar ve emekçiler oluşturur. Hayatı üreten onlar ise onlar yönetmeliler. Yöneticilerde kâr güdüsü var, halk ise kar güdüsü ile harcanacak kadar değersiz değildir. Halka verilmesi gereken mesaj budur yerel seçimler de bunun için fırsat sunmaktadır.

Gebze Teknik Üniversitesi’nde öğrenciliği devam eden, Çayırova Belediye Meclis Adayı İbrahim Turgut, seçim sürecini değerlendirirken şu ifadeleri kullandı: “Bölgede genç nüfus çok. Bu kentte asgari ücretin üçte birine çalıştırılan bedava iş gücü olarak çalıştırılıyor. Üniversite sınavına hazırlanmak için imkanı olmayan bu öğrenciler yazın para biriktirip fabrikada çalışıp kış için dershane parası biriktiriyorlar. Emekçi sınıflara çalışmalarına rağmen çocuklarını bile yetiştirme fırsatı verilmiyor.Gebze Teknik Üniversite’de bu çeper üzerinde kurulmuş bir okul. Öğrenciler yine temsil edilmiyor. Yaşadığın yer hakkında söz söyleyememenin ve geleceksizliğin yarattığı uyumsuzluklar gençliği potansiyelini sıfırlıyor.”

Gebze Belediye Meclis Adayı Güven Gök, “Bugünlerde yan komşumuzun bile yüzünü ayda bir gördüğümüz, selam vermekten bile uzak olduğumuz zamanlardayız. İşçinin ve emekçinin birlik beraberliğini, eski günlerdeki gibi mahalle ve sokak bilincini aşılamaya çalışacağız. Bu aynı zamanda işçiler ile benzer kaderi paylaşan amatör kulüplerin de dayanışma gücünü, sınıf bilincini güçlendirecektir” dedi.

Gök’den sonra konuşan Darıca Belediye Meclis Adayı Hande Tunca Berberoğlu, “Geçmişte ofis emekçisine memur denilirmiş. Artık bu algının kırıldığını her fabrikada ofis ve üretim işçileri kol kola girerek büyütmeye çalışıyoruz. Bir diğer zorluk ise kadınların iş hayatında yer almasında ortaya çıkıyor. Tüm Kocaeli ilçelerinde yüzbinlerce kadın emekçi hem evde hem işte emeğini katarak hayatta kalmaya çalışıyor. Ne üretim ne ofis işçisi bu sömürüye mahkûm değil. Kaderimiz elimizde. Bu bölgede fabrikaları biz kurup biz işletiyoruz. Kentin geçmişindeki emek, ekmek, aş mücadelesini kadınlı çocuklu verildiğini biliyoruz. Bunu tekrar kurmak bir zorunluluk. TKP üyesi ve komünist kadın işçi olarak bu bölgede kadın işçilerin daha fazla siyasete girmesi, mücadele etmesi ve örgütlenmesi için aday oldum” dedi.

 

 

TKP Gönüllüsü Ol TKP Gönüllüsü Ol TKP Gönüllüsü Ol

Türkiye Komünist Partisi

Genel Merkez İletişim:
Kızılırmak Caddesi 13/4 Ankara
Tel: 0312 417 29 68
Fax: 0312 417 25 34
eposta: iletisim@tkp.org.tr

Temel Metinler

  • Parti Programı
  • Toplumcu Anayasa

Yitirdiklerimiz

Yayınlar

  • TKP Youtube Kanalı
  • Boyun Eğme
  • TKP’nin Sesi
  • Gelenek
  • soL Haber
  • soLTV

Bağlantılar

  • Nâzım Hikmet Kültür Merkezi
  • Yazılama Yayınevi
  • Jose Marti Küba Dostluk Derneği
  • Bilim ve Aydınlanma Akademisi
  • İletişim

Türkiye Komünist Partisi

Sonuç yok
Tüm sonuçları görüntüle
  • Anasayfa
  • Parti
    • TKP Hakkında
    • Temel Metinler
      • Program
      • Toplumcu Anayasa
      • Kongre Konferans Metinleri
    • TKP Yönetimi
  • Gündem
    • Açıklamalar
    • Haberler
    • Takvim
    • Foto Galeri
  • Yayınlar
  • Örgütler
  • İletişim
  • Bağış Yap Destek Ol
  • Gönüllü Ol
  • tr Türkçe
  • en English

Türkiye Komünist Partisi