TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ

TR | EN
Türkiye Komünist Partisi
  • Anasayfa
  • Parti
    • TKP Hakkında
    • Temel Metinler
      • Program
      • Toplumcu Anayasa
      • Kongre Konferans Metinleri
    • TKP Yönetimi
  • Gündem
    • Açıklamalar
    • Haberler
    • Foto Galeri
  • Yayınlar
  • Örgütler
  • İletişim
BAĞIŞ YAP
TKP GÖNÜLLÜSÜ OL
Sonuç yok
Tüm sonuçları görüntüle
Türkiye Komünist Partisi
  • Anasayfa
  • Parti
    • TKP Hakkında
    • Temel Metinler
      • Program
      • Toplumcu Anayasa
      • Kongre Konferans Metinleri
    • TKP Yönetimi
  • Gündem
    • Açıklamalar
    • Haberler
    • Foto Galeri
  • Yayınlar
  • Örgütler
  • İletişim
BAĞIŞ YAP
TKP GÖNÜLLÜSÜ OL
Türkiye Komünist Partisi
Sonuç yok
Tüm sonuçları görüntüle
Anasayfa Haberler

TKP Denizli’de yeni il binasını açtı

30 Eylül 2019
denizli

Türkiye Komünist Partisi’nin Denizli İl Binası açılışı dün düzenlenen yoğun katılımlı bir etkinlikle gerçekleştirildi.

‘BUNCA KÖTÜLÜK TESADÜF DEĞİL’

Açılışta Denizli İl Örgütü adına Hanife Coşar bir konuşma yaparken, “Köklü bir tarihimiz var ve köklerimiz derinlerdedir. Tarihimiz deneyimlerle yüklü ve geleceğe ışık tutuyor. Türkiye’nin en eski ve en genç partisi olarak ‘Biz Hazırız’ diyoruz” dedi.

“Bugünkü manzarayı kısaca özetlersek ne görüyoruz?” diye soran Coşar, “İşsizlik, yoksullaşma, en temel insani hakları elinden alınmış milyonlar, şiddetin her türlüsü kadına, çocuğa, hayvana, doğaya… Ne yeşil kaldı, ne sevgi, ne dayanışma, ne vicdan… Bunu dayatmaya çalışıyorlar ve buna razı olmamızı istiyorlar. Daha geçen hafta Denizli’de bir çocuğumuzu iş cinayetinde kaybettik. Denizli’de bir pastanede çalıştırılan Davut Ulaş Kayacan 14 yaşındaydı. Okulda olması gerekirken kahrolası düzen nedeniyle çalışmak zorunda idi. Katili kapitalizmdir” dedi.

Türkiye ve dünyadaki bunca kötülüğün tesadüf olmadığını vurgulayan Coşar,  “Bu nedenle elimizi çabuk tutmamız lazım. Yan yana gelip örgütlenmemiz, örgütlü mücadelemizi  kapitalizmi yıkmak için birleştirmemiz lazım. İşte bunun için TKP olarak ‘Biz Hazırız.’ Örgütlü bir halkın kazanacağını biliyoruz bunun için örgütlenmekten başka hiçbir seçeneğimizin olmadığını da biliyoruz. Sizleri bu çürümüş, köhne düzene son tekmeyi sallamak için yan yana, omuz omuza yürümeye çağırıyoruz.  Sizleri önümüzdeki aylarda burada yapacağımız pek çok atölye çalışması, Aydınlanma Seminerleri, sinema gösterimleri, müzik atölyesi, ebeveyn okulu, okuma grupları, çocuk atölyeleri gibi çalışmalarımızda hep birlikte öğrenmeye, tartışmaya, buluşmaya  ve örgütlenmeye çağırıyoruz.  Ve 19 Ekim’de hep birlikte İzmir’e, ‘memleketimizi seviyoruz’, ‘biz hazırız’ demeye gidiyoruz” ifadesini kullandı.

‘DEPREM DEĞİL KAPİTALİZM ÖLDÜRÜR’

Açılışta konuşan Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan, kapitalizmin yaşanan sorunlara karşı bir çözüm üretemediğini vurgularken, İstanbul depremine atıf yaparak, “Depremler doğal olaylardır fakat deprem karşısında çaresiz kalınması gösteriyor ki kapitalizm bu tür olaylarda çözüm üretemiyor ve tersine aslında çaresizlik durumunu kendi üretiyor. Çarpık kentleşme, sağlıksız temeller üzerine kurulan binalar depremde nasıl bir senaryoyla karşılaştığımızı bize gösteriyor. Depremler olur bunlar doğa olayıdır fakat deprem değil kapitalizm öldürür” dedi.

Hem Türkiye’de hem de kapitalizmin hüküm sürdüğü diğer ülkelerde farklı bir tablo olmadığına dikkat çeken Okuyan, “Sanılıyor ki ülkeden gidince çok rahat bir yaşam bizleri bekliyor. Sanki kapitalizm sadece Türkiye’de sorunlu. Baktığımız zaman oralarda da işsizlik, kadınlara yönelik şiddet, tecavüz çok fazla. Neden? Çünkü kapitalizmin olduğu yerde bunların çözümü olamaz. İşsizliği önleyebiliyorlar mı? Kadınlara yönelik şiddette herhangi bir azalma var mı? Tersine bu tarz olaylara daha fazla şahit olmaya başladık” diye konuştu.

‘BİR AN ÖNCE BU DÜZENDEN KURTULMAMIZ GEREKİYOR’

“Küçük bir azınlığın giderek daha da zenginleştiği fakat büyük bir çoğunluğunsa gittikçe daha da yoksullaştığı, kadınların ve erkeklerin eşit olmadığının sürekli olarak topluma dayatıldığı, yaşanan doğa olaylarının karşısında çaresiz kalındığı kapitalist düzende iyileştirilecek bir taraf yok” diyen Okuyan, “Bir an önce bu düzenden kurtulmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Açılış töreni 19 Ekim’de İzmir’de yapılacak “MEMLEKETİMİZİ SEVİYORUZ Yobazlara, zalimlere, sömürücülere, emperyalistlere terk etmeyecek kadar…” etkinliğine yapılan çağrının ve TKP Gönüllülerinin form doldurmasının ardından sona erdi.

 

TKP Gönüllüsü Ol TKP Gönüllüsü Ol TKP Gönüllüsü Ol

Türkiye Komünist Partisi

Genel Merkez İletişim:
Kızılırmak Caddesi 13/4 Ankara
Tel: 0312 417 29 68
Fax: 0312 417 25 34
eposta: iletisim@tkp.org.tr

Temel Metinler

  • Parti Programı
  • Toplumcu Anayasa

Yitirdiklerimiz

Yayınlar

  • TKP Youtube Kanalı
  • Boyun Eğme
  • TKP’nin Sesi
  • Gelenek
  • soL Haber
  • soLTV

Bağlantılar

  • Nâzım Hikmet Kültür Merkezi
  • Yazılama Yayınevi
  • Jose Marti Küba Dostluk Derneği
  • Bilim ve Aydınlanma Akademisi
  • İletişim

Türkiye Komünist Partisi

Sonuç yok
Tüm sonuçları görüntüle
  • Anasayfa
  • Parti
    • TKP Hakkında
    • Temel Metinler
      • Program
      • Toplumcu Anayasa
      • Kongre Konferans Metinleri
    • TKP Yönetimi
  • Gündem
    • Açıklamalar
    • Haberler
    • Takvim
    • Foto Galeri
  • Yayınlar
  • Örgütler
  • İletişim
  • Bağış Yap Destek Ol
  • Gönüllü Ol
  • tr Türkçe
  • en English

Türkiye Komünist Partisi