TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ

TR | EN
Türkiye Komünist Partisi
  • Anasayfa
  • Parti
    • TKP Hakkında
    • Temel Metinler
      • Program
      • Toplumcu Anayasa
      • Kongre Konferans Metinleri
    • TKP Yönetimi
  • Gündem
    • Açıklamalar
    • Haberler
    • Foto Galeri
  • Yayınlar
  • Örgütler
  • İletişim
BAĞIŞ YAP
TKP GÖNÜLLÜSÜ OL
Sonuç yok
Tüm sonuçları görüntüle
Türkiye Komünist Partisi
  • Anasayfa
  • Parti
    • TKP Hakkında
    • Temel Metinler
      • Program
      • Toplumcu Anayasa
      • Kongre Konferans Metinleri
    • TKP Yönetimi
  • Gündem
    • Açıklamalar
    • Haberler
    • Foto Galeri
  • Yayınlar
  • Örgütler
  • İletişim
BAĞIŞ YAP
TKP GÖNÜLLÜSÜ OL
Türkiye Komünist Partisi
Sonuç yok
Tüm sonuçları görüntüle
Anasayfa Haberler

102. yaşımızda coşkuyla haykırdık: 2023 Yeniden

11 Eylül 2022

Türkiye Komünist Partisi’nin 102. kuruluş yıldönümünde “2023 Yeniden” çağrısıyla İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlediği büyük buluşmaların ilki İstanbul’da gerçekleşti.

Binlerce kişinin bir araya geldiği etkinliğe hakları için direnişte olan ETF işçileri “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarıyla salona girdi. İşçiler “ETF işçisi yalnız değildir” sloganlarıyla ve salondaki binlerin alkışlarıyla karşılandı.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

Direnişteki işçiler ve mahalleliler salonda

Etkinliğin açılışında konuşan TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam etkinliğe birçok siyasi parti temsilcisi, sendika temsilcileri, köy ve mahalle dernekleri, muhtarların katıldığını belirtti.

Doruk İnam, buluşmaya gelen Pulver Kimya, ETF işçilerini, İstanbul’da barınma hakları için ayağa kalkan Fetihtepelileri, Tokatköylüleri selamladı ve “Biz bu ülkeyi hep beraber yeniden kurabileceğimizi biliyoruz. Bu memleketin sahipleri bu ülkeyi yönetebilir, yönetecek de.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte ayrıca Nihat Behram, Orhan Aydın, An Vokal müzik grubu, Ercan & Gökhan Çağıran ve Gülcan Altan da şiirleri ve şarkılarıyla sahne aldılar.

Kemal Okuyan: Biz ülkemizi çok seviyoruz

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan da etkinlikte konuşma yaptı. Okuyan “Değiştirme iradesi olmadan ülkenizi sevemezsiniz. Ama aynı zamanda ülkenizi sevmezseniz, ülkenizi değiştiremezsiniz. Üreten, çalışan, birbiriyle dayanışan insanları sevmek. Bizim ülkemiz Türkiye ve biz ülkemizi çok seviyoruz” dedi.

TKP’nin iktidarında gazetelerde “Ülkede işsiz kalmadı”, “Son evsize anahtarı verildi”, “Külliye, Bilimler Akademisi’ne dönüştürüldü” gibi haberler çıkacağını dile getiren Okuyan “Bu haberleri yaratmak o kadar zor mu? Ülkemize, ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkarsak biz bunların hepsini yaparız” dedi.

Okuyan, Sosyalist Güç Birliği’ne ilişkin “Bir taahhütte bulunduk hep birlikte, kamuculuk, laiklik, bağımsızlık ya da yurtseverlik. Sadece bunun bile değeri çok büyük. Sosyal demokrasi ve liberalizmden kopan bir sol önünü açar. Bize güvenin. Biz madem bu belgenin altında imzamızı attık, sonuna kadar onun arkasında olacağız” dedi.

‘TKP tarihinin en etkili seçim dönemine hazırlanıyor’

“Artık bu seçimler Türkiye’nin üzerinde bir yüktür.” diyen Okuyan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Muhalefetin de hiç aşağı kalır tarafı yok. Hangi kaynakla yerine getirecekleri belli olmayan vaatleri bol keseden sıralıyorlar. Biz parti olarak hazırız. Anketlerde gözükmüyoruz. Biz anket şirketlerine para verip oy oranımızı yüksektecek değiliz. Ama TKP’den düşük profilli iddiasız bir seçim dönemi beklenmesin. TKP tarihinin en etkili seçim dönemine hazırlanıyor. Kenarda durulacak, iddiasız olunacak bir dönem değil bu dönem. Örgütleniyoruz. Bir sözümüz var Türkiye’nin her noktasında eşitlik ve özgürlük bayrağını dalgalandıracağız. TKP artık bugünün yakıcı meselesi haline gelen düzen değişikliğini temel meselelerde ne yapacağını önümüzdeki haftadan itibaren söylemeye başlıyor. TKP iktidara geldiğinde hemen ne yapacağımızı söyleyeceğiz. TKP gönüllüsü olma çağrısı yapan Okuyan “Bir yüz yıl daha beklemeyelim, 2123’ü beklemeyelim gelin aydınlık bir ülke yaratalım.”

Etkinlik soL TV youtube kanalından da canlı olarak yayınlandı. Canlı yayını izlemek için tıklayın.

 

TKP Gönüllüsü Ol TKP Gönüllüsü Ol TKP Gönüllüsü Ol

Türkiye Komünist Partisi

Genel Merkez İletişim:
Kızılırmak Caddesi 13/4 Ankara
Tel: 0312 417 29 68
Fax: 0312 417 25 34
eposta: iletisim@tkp.org.tr

Temel Metinler

  • Parti Programı
  • Toplumcu Anayasa

Yitirdiklerimiz

Yayınlar

  • TKP Youtube Kanalı
  • Boyun Eğme
  • TKP’nin Sesi
  • Gelenek
  • soL Haber
  • soLTV

Bağlantılar

  • Nâzım Hikmet Kültür Merkezi
  • Yazılama Yayınevi
  • Jose Marti Küba Dostluk Derneği
  • Bilim ve Aydınlanma Akademisi
  • İletişim

Türkiye Komünist Partisi

Sonuç yok
Tüm sonuçları görüntüle
  • Anasayfa
  • Parti
    • TKP Hakkında
    • Temel Metinler
      • Program
      • Toplumcu Anayasa
      • Kongre Konferans Metinleri
    • TKP Yönetimi
  • Gündem
    • Açıklamalar
    • Haberler
    • Takvim
    • Foto Galeri
  • Yayınlar
  • Örgütler
  • İletişim
  • Bağış Yap Destek Ol
  • Gönüllü Ol
  • tr Türkçe
  • en English

Türkiye Komünist Partisi