Erdek'te faşist çeteler

10 Haziran Cumartesi günü, Erdek'te Boyun Eğme dergisi satışı yapan TKP üyelerine Erdek Cumhuriyet Meydanı'nda saldırı girişiminde bulunuldu. 50-60 kişilik faşist-gerici grup yayın satışı yapan parti üyelerine hakaret ve küfürler edip, ellerindeki beyzbol sopalarını, Filistin coplarını ve çakıları sallayarak tehditler savurmuşlardır.

Sonrasında bir grup motorsikletli çete, parti üyelerinin etrafında turlayarak hakaret ve küfürlerine devam etmiştir. TKP üyeleri bu provokasyona karşılık vermemiş, çalışmalarına devam etmiştir. 5 kişilik bir gruba 60 kişilik bir çeteyle saldırmaya kalkmaları bu grubun niteliği hakkında yeterince fikir vermektedir. Grubun parti üyelerine saldıracağının anlaşılması üzerine yoldaşlarımızın çalışmalarına son vermelerine ve güvenli bir şekilde alandan ayrılmalarına karar verilmiştir.

TKP bu tür alçakça saldırılara boyun eğmeyecek sosyalizmin bayrağını her yerde dalgalandıracaktır. TKP faşizme ve dinci gericiliğe karşı kararlı duruşunu sürdürecek ve mücadelesine devam edecektir.

TKP Bandırma İlçe Örgütü